mandag 6. oktober 2008

KPC, Samosa og "dusj"

Tusen takk for masse kommentarer på sveisen! Håper dere som leser fortsetter å være ivrige på å kommentere:)

Etter at Anders og jeg flyttet inn i vår egen leilighet har jeg prøvd å skrive litt dagbok, for å ”bearbeide inntrykk og tanker” som det heter på fint. Hvis jeg klarer å fortsette med dette vil jeg prøve publisere utdrag fra dagboken på bloggen med jevne mellomrom. Her følger et utdrag fra de to første dagene:

4. oktober

I dag stod vi opp tidlig og spiste frokost på hotellet, før vi ble hentet av Peter. Vi stoppet innom huset vårt med alle tingene våre før vi kjørte videre til Chrisc-kontoret. Der møtte vi Semei, Maqulate, Paul og Mike. Vi gikk til en fotballbane i nærheten hvor vi traff Bjarte og Sverre/Erik. Vi spilte fotball og jeg ble veldig stasjonær mot slutten pga lite vann og mye aktivitet. Etter fotballen gikk vi hjem for å dusje og begynne å pakke ut. Men dusjen vår virket ikke, så vi måtte nøye oss med ei vaskebalje og en kran 50 cm over bakken..

Midt i utpakkingen måtte vi ta en pause for å spise lunsj. Energien fra to SØTE loffeskiver og ett egg var for lengst brukt opp, så vi tok oss en rusletur. Vi stakk innom en lokal gaterestaurant, men fant ut at vi ville spise litt safere, siden vi nettopp har kommet. Vi endte opp på chicken-et-eller-annet og fikk veldig gode hamburgere og drikke for under 20 kr pr pers. Vi smakte også chapati for første gang. Chapati ligner egentlig mest på pannekaker. De er ikke så søte, men til gjengjeld blir man sinnsykt mett av det.Ettermiddagen/kvelden brukte vi på Garden City, et ganske vestlig kjøpesenter, sammen med Bjarte, Semei, Mike og Paul. Vi gikk til Food-courten hvor vi raskt ble omringet av kelnere fra de forskjellige restaurantene. Alle var ivrige og hadde mange gode anbefalinger fra sine respektive kjøkken, men jeg falt til slutt ned på biff med soppsaus og spaghetti fra italienske Pardis. Etter mat var det tid for kveldens egentlige mål: Kino. ”Taken” var en film som absolutt er verdt å anbefale. Filmen var spekket med action, dramatikk, humor og en god dose amerikansk ”realisme”. Samtidig som filmen var underholdende ble jeg sittende igjen med en litt uggen følelse, fordi den viste tok opp et alvorlig tema. Trafficking. Det er utrolig hvordan noen mennesker kan utnytte andre på en så hensynsløs og forferdelig måte, for å tjene penger. Hvert eneste offer for trafficking er noens datter og søster. ”Vi må ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer oss selv.”

PS: Samosa er foreløpig min afrikanske favorittrett. Det er en slags crispy lefse med kjøttdeig, løk og erter inni. Tror jeg… godt er det i alle fallJ

5. oktober

Klokka 9 ble vi hentet av Bjarte og etter å ha ventet bortimot en halvtime på Kobil, dukket Semei, Paul og Mike opp. Vi kjørte ned til sentrum og gikk i KPC. Kampala Pentecostal Church var en veldig positiv overaskelse. Kirka var ganske stor og hadde et skikkelig bra lovsangsband/kor. Det var live-overføring på storskjerm og bra multimedia. Menighetens budskap er det vanskelig å si mye om etter ett møte, men en litt lang endetidstale, med noen litt spesielle tolkninger av diverse bibelvers greide ikke å hindre meg i å sitte igjen med en veldig positiv opplevelse av menigheten. Siden kirken er et stykke unna kan det bli vanskelig å gå dit veldig ofte, men jeg håper på å stikke innom av og til. Jeg hadde dessverre ikke med meg kamera, så har ingen bilder fra kirka, men skal prøve å få tatt det neste gang jeg er der.Selv om det er søndag har dette også vært vår store innkjøpsdag. Diverse vaskemidler, mopp, sengetøy, litt mat og 18 liter vann var noe av det vi kjøpte.Devotion klokka 08.30 er første og foreløpig eneste punkt på morgendagens program. Jeg gleder meg og er litt spent.

PS: To-do-list for mandag 6.oktober
1. Kjøpe gift for å ta knekken på rotta som ga meg en liten støkk da den pilte over gulvet, mens jeg holdt på å skrive
Slenger på noen bilder også til slutt.
Senga mi, som er litt kort, men ellers bra, og kontoret vårt. Her er det akkurat plass til 4. Peter, Maqulate, Anders og meg.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Høres veldig bra ut!! :)
Du er heldig!
God bless!

Anonym sa...

Misunner deg litt,
men norsk mat er best uansett hva du sier.
Kontoret var jo greit det.
Ser ut som dere har det bra, med unntak av rotta!

Broder Morten

Onkel Hårfagre sa...

For meg så høres dette ut som starten på noen fantastiske månder i Uganda!! En rotte piffer bare opp dagen! :-D

TM

Anonym sa...

Det er veldig godt å lese at du får mat. Spis og kos deg i dusjen.

The most meaningfull holiday ever sa...

Enda en irvrig blogger. Godt å se ;)
Hilser tilbake fra Kristian. Godt å se situasjonen deres. Vi opplevde samme greia med fotball:P Virker som om dere er litt heldigere med mat. BRA!! Stay blessed!

Hanne sa...

Hei fred! Jeg er hekta på bloggen din:) Håper livet smiler og at du fortsatt er full av blog-glød!!

Anonym sa...

Stilig sveis! Morfar ble så inspirert at han gikk rett bort i gata her og skrella av det meste av det han har i gjen. Godt å høre at det er litt mat å få kjøpt også. Klem fra mormor og morfar.

Anonym sa...

En særdeles kledelig hårsveis! Synd du svikter fjorårets KRIK-cup-lag, men det gir kanskje mer mening å være i Afrika enn å spille ei turnering med den etterhvert altfor gamle læreren din...
Lykke til!

Ove

Anonym sa...

hei hei!
ååå, det er så kjekt å lese bloggen din!! håper du koser deg(virker sånn). den rotta hørtes riktignok ikke så koselig ut, hmm den må ha flytta inn i mellomtida kanskje. men men. har dere hilst på maggie i den stoffsjappa rett ved vegen(gul m grønne kanter)? såfall må du gjøre det og hils massse fra meg og kristin. Og selfølgelig hilse til alle de herlig folka på kontoret! Praise God:)Margrethe